AMiC2022-01-05T13:49:34+00:00
El projecte AMiC consisteix en una proposta educativa i formativa adreçada especialment a mestres i escoles per apropar l’art contemporani a l’àmbit educatiu. Cada any es proposa a les escoles participants una temàtica amb la qual treballar la pràctica artística a les escoles i que, alhora, serveix com a eix per poder articular i treballar altres àrees de coneixement.

El projecte AMiC proposa la pràctica educativa com a espai de trobada per assajar diferents disciplines artístiques, amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a l’àmbit educatiu, treballant diferents àrees del currículum a partir del llenguatge audiovisual contemporani.

L’equip de treball, format per membres de la TAVCC i del Grau d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages (FUB), amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Bages i l’Ajuntament de Manresa, defineix les línies globals de cada edició, i assessora sobre els continguts i la metodologia a les escoles que s’hi adhereixen.

Es proposa un treball de la pràctica artística a les escoles al voltant d’una temàtica que es definirà a l’inici de cada curs i que servirà com a eix articulador per a tot el curs.

L’objectiu final del projecte és la participació de l’alumnat en la creació d’una exposició col·lectiva oberta a tots els públics. Així doncs, el públic a qui s’adreça el projecte és triple:

  • El professorat dels centres que s’adhereixen al projecte rep una formació prèvia i un seguiment continuat al llarg del curs. L’assistència al curs AMiC suposa, per als mestres, l’obtenció de 15 crèdits reconeguts pel Departament d’Ensenyament.
  • Partint d’una exposició d’un artista contemporani relacionada amb la temàtica escollida per al curs, l’alumnat dels centres inscrits treballarà una sèrie de reflexions artístiques i educatives que esdevindran, en si mateixes, una nova exposició a final de curs.
  • De manera indirecta, les famílies dels alumnes també prendran part del projecte. Les activitats que es duran a terme implicaran també a les famílies, que podran visualitzar i experimentar les obres desenvolupades pels alumnes que han participat en el projecte.

Consulta els diferents llocs web del projecte:

FUB – Fundació Universitària del Bages
edu|bages – servei educatiu del bages

ADHESIÓ

DE LES ESCOLES

L’adhesió d’una escola al projecte AMiC suposa la participació del professorat adherit a una sèrie de sessions formatives a càrrec de l’equip de la TAVCC i de l’artista seleccionat per al treball de la temàtica escollida per a cada curs escolar.
Durant el curs escolar, es faran sessions de seguiment del treball a les escoles.
Les escoles poden adherir-se al projecte AMiC abans de l’inici del següent curs escolar.

Pots adherir la teva escola al curs vinent del projecte AMiC a través de les webs enllaçades a dalt.

TEMÀTIQUES TREBALLADES

I ARTISTES

NOTÍCIES

RELACIONADES

ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE