Contemporanis2022-01-12T14:20:11+00:00
Programa expositiu que vol recuperar l’esperit originari de l’Espai de la Plana de l’Om, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

La Sala de la Plana de l’Om va ser, en el seu moment, una bona plataforma per molts artistes joves i emergents, en els inicis de la seva trajectòria, com l’Àngels Freixanet, en Joaquim Falcó, la Lourdes Fisa o la Roser Oduber. Un temps de suport a la cultura i a l’art sota el patrocini de Caixa Manresa. Actualment, aquest magnífic espai, en mans de l’Ajuntament de Manresa, té d’altres objectius amb programacions heterogènies i distants de les viscudes els anys 90.

La TAVCC vol recuperar aquest esperit, i oferir l’oportunitat a joves creadors i creadores per exposar les seves obres. Per això ha creat el projecte Contemporanis, un programa expositiu que vol donar resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

Les exposicions aconsegueixen gran efectivitat dins els esquemes de creació i producció, afavorint un bon marc de visibilitat, però esdevenen menys eficients des d’uns paràmetres de recepció per part d’un públic que, normalment, no es troba preparat per a l’experiència crítica que les obres contemporànies demanen. La voluntat del projecte Contemporanis és facilitar aquesta lectura crítica de l’entorn, oferint noves vies de treball en les que les posicions entre els diferents públics s’acostin a l’artista i la seva obra. Fomentant així models d’alteració dels ritmes d’aprenentatge bidireccional: la relació lineal de l’exposició —com a emissor—, i el públic —com a receptor—, s’estructurarà horitzontalment, per tal que els diferents rols tinguin l’oportunitat de fusionar-se.

La selecció dels projectes es realitza a través d’una convocatòria oberta i una posterior valoració per part d’un jurat independent i vinculat als llenguatges contemporanis de l’art i al territori.

Propera convocatòria: tardor 2022

Bases no disponibles
descarrega les bases

CONVOCATÒRIA

TANCADA

ARTISTES

SELECCIONATS

NOTÍCIES

RELACIONADES

Carrega més notícies

ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE