Contemporanis2023-12-05T08:21:32+00:00
Programa expositiu que vol recuperar l’esperit originari de l’Espai de la Plana de l’Om, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

La Sala de la Plana de l’Om va ser, en el seu moment, una bona plataforma per molts artistes joves i emergents, en els inicis de la seva trajectòria, com l’Àngels Freixanet, en Joaquim Falcó, la Lourdes Fisa o la Roser Oduber. Un temps de suport a la cultura i a l’art sota el patrocini de Caixa Manresa. Actualment, aquest magnífic espai, en mans de l’Ajuntament de Manresa, té d’altres objectius amb programacions heterogènies i distants de les viscudes els anys 90.

La TAVCC vol recuperar aquest esperit, i oferir l’oportunitat a joves creadors i creadores per exposar les seves obres. Per això ha creat el projecte Contemporanis, un programa expositiu que vol donar resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

Les exposicions aconsegueixen gran efectivitat dins els esquemes de creació i producció, afavorint un bon marc de visibilitat, però esdevenen menys eficients des d’uns paràmetres de recepció per part d’un públic que, normalment, no es troba preparat per a l’experiència crítica que les obres contemporànies demanen. La voluntat del projecte Contemporanis és facilitar aquesta lectura crítica de l’entorn, oferint noves vies de treball en les que les posicions entre els diferents públics s’acostin a l’artista i la seva obra. Fomentant així models d’alteració dels ritmes d’aprenentatge bidireccional: la relació lineal de l’exposició —com a emissor—, i el públic —com a receptor—, s’estructurarà horitzontalment, per tal que els diferents rols tinguin l’oportunitat de fusionar-se.

La selecció dels projectes es realitza a través d’una convocatòria oberta i una posterior valoració per part d’un jurat independent i vinculat als llenguatges contemporanis de l’art i al territori.

Convocatòria 2024

Del 6 de desembre de 2023 al 10 de gener de 2024

Durant l’any 2024 es durà a terme la cinquena edició del projecte CONTEMPORANIS. Les tres propostes seleccionades s’exposaran, de forma individual, a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i, en una mostra col·lectiva, a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu.

Les exposicions de les tres propostes seleccionades es realitzaran en un dels següents períodes de l’any, de forma individual, a l’Espai Plana de l’Om de Manresa:

  1. Del 5 al 24 de març de 2024.
  2. Del 30 d’abril al 26 de maig de 2024.
  3. De 5 al 24 de novembre de 2024.

L’exposició col·lectiva de les tres propostes seleccionades a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu es realitzarà durant el mes de desembre de 2024 (dates exactes pendents de confirmar).

Podeu enviar-nos el vostre projecte a través del formulari següent:

Recepció de propostes
descarrega les bases

CONVOCATÒRIA

OBERTA

NOTÍCIES

RELACIONADES

Load More Posts

ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE