Contemporanis 2022 – Mostra col·lectiva

Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

La manresana Sara Villarta Rodó, el brasiler establert a Moià Vinicius Barajas i la manlleuenca Mireia Tysoe són els tres artistes emergents que mostraran els seus treballs a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i, com a novetat d’aquesta edició del projecte, a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu.

«Contemporanis» és un programa expositiu de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a creadors i creadores emergents de la Catalunya Central d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats els mesos de març, maig i novembre a l’emblemàtica sala manresana.

Com a novetat d’aquesta edició, i com a conseqüència de la bona acollida del cicle d’exposicions tant per part de la ciutadania com pel sector artístic del territori, s’incorpora una itinerància expositiva dels projectes, que es presentaran en una mostra col·lectiva a la sala d’exposicions de Can Puget durant el mes de desembre de 2022.

Les propostes seleccionades en aquesta quarta edició de «Contemporanis» són les presentades pels artistes Vinicius Barajas, Mireia Tysoe i Sara Villarta Rodó. Cadascun dels projectes rebrà una dotació econòmica de 1.000 € en concepte de producció de l’exposició a Manresa i honoraris dels artistes, a més d’una dotació extraordinària per a cobrir la itinerància expositiva a Manlleu.

Des de la comissió organitzadora s’agraeix, de forma molt especial, el compromís i entusiasme dels membres del jurat, representants del món de les arts a cadascuna de les comarques que conformen la Catalunya Central. Un jurat format per:

  • Marina Berdalet – artista, Moianès
  • Sophie Blais – comissària i gestora cultural, directora de Can Serrat, Anoia
  • Alba Comas – artista, Bages
  • Jaume Cuadrench – arquitecte tècnic, gestor cultural i artista, Solsonès
  • Marià Dinarès – artista, president de L’H Associació per a les Arts Contemporànies i professor de l’Escola d’Art de Vic, Osona
  • Pol Robles – gestor cultural i artista, representant de la TAVCC
  • Xavier Valls – filòsof, gestor cultural i artista, Berguedà

De la valoració del jurat, la secretària de la TAVCC, Esperança Holgado, que ha actuat com a secretària de la comissió de valoració, s’ha redactat una acta amb el veredicte, que ha prioritzat el contingut artístic de les propostes, així com la innovació expositiva. La TAVCC acompanyarà als artistes en els plantejaments pedagògics de les mostres, amb la finalitat d’estrènyer encara més els ponts entre el creador i el públic.

La diversitat de mirada dels membres del jurat, juntament amb la qualitat d’algunes propostes presentades, s’ha traduït en una valoració molt disputada de les propostes.

Des de la TAVCC es valora molt positivament la consolidació d’aquest projecte com a eina de treball per a l’impuls de la creació contemporània més emergent del territori, d’una banda, i la relació pedagògica entre artista i públic, de l’altra. I s’agraeix, també de forma especial, la col·laboració dels Ajuntaments de Manresa i de Manlleu, així com de la Fundació Ars Garriga Mir, sense els quals seria impossible tirar endavant el projecte.