Project Description

BERNI PUIG

“BATALLA”

Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) és artista visual. En les seves obres, usa les geometries i els colors primaris per crear composicions que busquen el límit entre la figuració i l’abstracció, amb l’objectiu que sigui l’espectador qui acabi de completar l’obra a partir de la imaginació, el joc o la interacció amb la peça artística. L’artista forma part de l’equip del Centre Cultural i Artístic Konvent de Cal Rosal (Berguedà), un espai creatiu que dóna vida al patrimoni industrial en desús i acull artistes i projectes de tot el món.

https://www.bernipuig.com/

BATALLA

«Batalla», la primera exposició individual de Berni Puig resultant de la recerca plàstica i conceptual dels darrers anys, reflexiona al voltant del conflicte i la seva representació en la cultura contempo-rània. L’artista convida a reflexionar sobre la contradicció existent en el tractament i la representació de la violència de la societat actual: malgrat l’existència d’un rebuig social generalitzat envers els conflictes bèl·lics i altres formes de violència explícita, és socialment acceptada la seva comercialització conceptual i la seva representació en el terreny lúdic. Berni Puig parteix d’aquest imaginari lúdico-bèl·lic per crear composicions originals en diferents formats plàstics.

A nivell formal, el llenguatge de Berni Puig és fruit de la investigació al voltant dels materials, recur-sos plàstics i tècniques de muntatge/desmuntatge i packaging utilitzades per les grans multi-nacionals que s’emmarquen en la cultura del Do It Yourself.

Durant tot el mes de novembre es podran visitar pintures de mitjà i petit format, escultures, jocs inspirats en el llenguatge comercial actual i ceràmiques realitzades en col·laboració amb la ceramista Anna Benet. A més, tota la sala Espai Plana de l’Om sala serà intervinguda amb un mural “in situ” en motiu de l’exposició.

La inauguració, de caire informal i respectant totes les mesures de prevenció de la COVID-19, tindrà lloc el proper dijous 5 de novembre a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’artista i els organitzadors que comentaran l’exposició en grups reduïts.