Project Description

Can Serrat és una Masia antiga classificada i protegida de 1187m², originalment privada, i rehabilitada a partir del 1989 en una comunitat d’artistes / centre de creació i producció artística, gràcies a 11 artistes Noruecs *. Està situat en un entorn immillorable, del Bruc, a la falda de la muntanya de Montserrat i a només 45 km de Barcelona. La casa, disposa de diversos espais / tallers i d’un entorn natural impressionant. Amb un agradable passeig des de la casa no vam trigar a arribar a la part inferior d’una de les zones més espectaculars de tot el massís de Montserrat, la zona de Les Agülles –

Cada any un jurat selecciona 6 projectes internacionals i nacionals (2 d’escriptura, 3 de art visual, 1 de música / so). Cada convocatòria permet a uns 20 artistes venir a Can Serrat amb una beca completa o parcial. Dins el programa de residència, l’equip desenvolupa i dóna suport a diverses activitats facilitant la producció de projectes (seguiment artístic, recursos humans i material, connexions a nivell local i internacional, allotjament i menjar).

Can Serrat participa activament en l’activitat cultural Catalana, desenvolupant diverses activitats de presentació i sensibilització artística dins i fora de les seves parets (presentació de projectes, intercanvis d’idiomes, lectura pública de literatura, visita d’escola, performance / concerts).

El projecte de Can Serrat després de tants anys i diverses capes d’històries, segueix com a comunitat artística dins de la qual es barregen en el mateix espai, convivència i creació internacional amb la necessitat de definir cada projecte i alhora la voluntat d’errar.

Masía Can Serrat, 0 S/N (El Bruc), 08294 Bruc (El), Barcelona – www.canserrat.org