Project Description

Casa Lluvià de Manresa, del 18 de març al 15 de maig de 2015

A través de l’Obra “Presó mental” Marc Sellarès ens transmet una reflexió sobre els límits de la nostra ment com a principal obstacle per a les nostres accions i emocions, alhora que apunta a la presa de consciència d’aquest mur com a primer pas per a superar-los. Acompanyant la seva obra escultòrica podem trobar en aquesta exposició altres obres seves que reflexionen entorn els nostres condicionants (presons o murs mentals i personals). També hi podem trobar diversa documentació gràfica i audiovisual sobre el procés de creació escultòrica que realitza el mateix  artista.

Per donar cabuda a una reflexió en profunditat entorn de l’obra del Marc Sellarès, que gira entorn dels obstacles o murs mentals de l’ésser humà en tant que ésser cultural i social, conviuran en el mateix espai expositiu tres visions diferents entorn la temàtica dels murs o presons mentals que ens proposa aquest artista: murs naturals/murs artístics (2a quinzena de març – primera quinzena d’abril, organitza: Roser Oduber, CACiS), murs de gènere (2a quinzena d’abril: obra fotogràfica d’ Oriol Segon. Organitza Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera) i Murs de Paraules (1a quinzena de maig. Organitza Llibreria Papasseit i FUB. Amb intervencions realitzades per alumnes de diversos centres educatius). Acompanyant aquestes 3 visions sobre la temàtica “Presó Mental” que ens proposa Marc Sellarès, i per tal d’aprofundir sobre aquesta idea, al llarg dels 2 mesos d’exposició es realitzaran diverses activitats culturals i lúdiques (recitals poètics, tertúlies, pel·lícules, dansa,…) a la sala d’actes del mateix espai.

Aquesta exposició està organitzada per la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) amb la col·laboració de CACiS (Centre d’art Contemporani i Sostenibilitat Ell Forn de la Calç), Casa per la Pau i la Sostenibilitat Flors Sirera, Llibreria Papasseit i la Fundació Universitària del Bages.

Marc Sellarès, és llicenciat en Belles Arts i Màster en creació artística, realismes i entorns. Guanyador de diversos premis d’escultura, ha participat en un centenar llarg d’exposicions destacant el Proyecto Generaciones de Caja Madrid i el festival de fotografia Visa Pour l’Image de Perpinyà. Els seus treballs giren a l’entorn del record, la memòria, la justícia, i la denuncia social. Realitza projectes multidisciplinars on les accions, la fotografia i l’escultura hi tenen un paper important. Grècia, Marroc i el Kurdistan són alguns dels indrets on ha viatjat per dur a terme les seves accions. Actualment està treballant en el projecte de la recreació sonora del so del timbal del timbaler del Bruc i en el projecte Arribant a Ítaca on textos relacionats amb el procés independentista escrits per voluntaris són enviats a l’illa grega d’Ítaca on són custodiats per les autoritats de l’illa.

Tens més fotos aquí: http://sellares.blogspot.com/2015/06/exposicio-mental-casa-lluvia-manresa.html

Exposició “Murs De La Paraula”, mostra del treball dels alumnes que han participat en el projecte

Casa Lluvià de Manresa, del 6 al 15 de maig de 2015