La mostra d’Oblicuas, que podrà visitar-se del 5 al 28 de maig a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i al mes de desembre a Can Puget de Manlleu, és la darrera de les propostes seleccionades per a l’edició 2023 del programa «Contemporanis» de la Taula d’Arts Visuals, dedicat als artistes emergents del territori.

Oblicuas és un col·lectiu que treballa desde–amb–sobre el hackeig d’objectes. La seva pràctica se centra en repensar i reapropiar-se de la materialitat quotidiana que ens envolta. Des d’Oblicuas el hackeig s’entén com l’art de trencar un objecte amb l’objectiu de donar-li altres usos i significats, una pràctica que desestabilitza els objectes–món. El trencament (formal i/o funcional) d’un objecte, es presenta com una estratègia que permet alterar i apropiar-se de les materialitats donades, generant altres narratives i vincles inesperats.

“Función Rota” és un arxiu expositiu de diferents formes de hackejar objectes quotidians, ficcionades o performades. A l’obra el hack s’entén com a potència: una pràctica que permet repensar, alterar i apropiar-se de les materialitats donades. A través d’aquest arxiu assenyalem una rebel·lió contra l’utilitat predeterminada dels objectes, per tal d’explorar altres narratives i espais on existir i fer-se cos.

Web/XXSS: www.oblicuas.com / @oblicuas_

Crèdits: Imatge de la película Swan Song de Todd Stephens, any 2021