La mostra d’Anna Vilamú i Bosch, que podrà visitar-se del 7 al 26 de novembre a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i al mes de desembre a Can Puget de Manlleu, és la darrera de les propostes seleccionades per a l’edició 2023 del programa «Contemporanis» de la Taula d’Arts Visuals, dedicat als artistes emergents del territori.

Anna Vilamú Bosch (Vic, 1995) és treballadora cultural i facilitadora de Biodanza SRT. Creu en la potencialitat transformadora de les propostes culturals situades i compromeses amb el context. És des d’aquí que ha desenvolupat projectes artístics en l’àmbit de la creació, de la gestió, de la producció o de la comunicació. Vinculada a associacions, museus, centres d’art, centres educatius i espais autogestionats a països com Catalunya, Espanya, Finlàndia, Xile o Itàlia.

L’exposició parteix de la necessitat de parlar de la mort i, concretament es centra l’obra en aquesta necessitat en persones nascudes als anys 90 i que tot i l’etiqueta social de joves, les morts i els dols que se’n deriven han format part de les seves vides. Converses que esdevenen refugi, coixí on recolzar el cap, el pit, o tot el cos si fa falta.

La inauguració tindrà lloc el proper divendres 10 de novembre a les 6 de la tarda i comptarà amb la presència de les artistes, els organitzadors i la representació de l’Ajuntament de Manresa.

En l’acte inaugural també es projectarà la peça audiovisual «Momento Mori: Converses sobre la mort» de Gemma Lapaz de l’Associació Abilis. La projecció és un resum de 9 hores de gravació on diverses persones pròximes a l’autora reflexionen sobre el concepte de la mort, procurant ser un treball de curiositat i cura, un entramat polifònic i visions diverses, que generen un calidoscopi sobre aquest concepte. Tot seguit, tindrà lloc l’acte titulat «La BVxELLESA DE LA MORT» per part del col·lectiu Capalafí, consistint en una lectura coral de petits fragments literaris sobre la mort i el dol.