Sota el lema «Deambulant per l’Estany», la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) ha reunit representants d’una dotzena de les entitats membres a aquest poble del Moianès, en una jornada de treball per repensar el present i el futur de l’entitat de forma col·lectiva.

Aquest passat dissabte, 3 de juliol els entorns de l’Estany i el Monestir de Santa Maria han estat l’escenari de la primera Jornada TAVCC, una jornada lúdica i de treball oberta tan sols a les entitats que formen part d’aquesta associació sectorial.

L’activitat ha estat promoguda per la nova junta (fa un any Anna Roca va substituir a la presidència una de les fundadores de l’entitat, Roser Oduber, i Eder Pozo es va incorporar també a la junta amb el càrrec de vicepresident) i una comissió de treball creada per a l’ocasió i sorgida de la darrera Assemblea General de la TAVCC.

La voluntat de la Jornada era que les diferents entitats que configuren la TAVCC es coneguessin entre elles amb més profunditat, alhora que fomentar una reflexió col·lectiva sobre el present i el futur de l’entitat i establir noves prioritats i línies de treball. Per dur-la a terme, s’ha comptat amb la inestimable col·laboració del Monestir de Santa Maria de l’Estany, que els ha cedit les seves instal·lacions, i la Regidoria de Cultura de l’Estany i el Consell Comarcal del Moianès, que han posat a la seva disposició el material necessari.

La trobada va començar a quarts de 10 del matí, amb un esmorzar informal d’acollida i l’explicació de l’activitat de gamificació que havien construït Montse Líria i David Tugues, de l’estudi Kailacom, amb seu a Moià.

Durant tot el matí, i a través de les instruccions d’una aplicació mòbil creada per a l’ocasió, els diferents grups de participants (organitzats segons uns perfils preestablerts i evitant que membres de la mateixa entitat coincidissin al mateix grup) van caminar per la Ruta dels Pintors de l’Estany, al llarg de la qual van anar realitzant diferents proves per a consolidar el seu coneixement sobre la TAVCC i reflexionar sobre una sèrie de reptes que marcaran el futur de l’entitat.

Un cop finalitzada aquesta excursió, els diferents grups van reunir-se a l’espai del sobre-claustre del Monestir per a defensar de forma lúdica i participativa, una sèrie de projectes de futur i línies de treball per a la TAVCC.

De totes dues activitats en van sortir dos grups «guanyadors», que van ser premiats amb tres pintures originals del pintor moianès Font Cleries, cortesia del Cercle Artístic del Moianès i el mateix pintor, i tres peces de ceràmica d’Esperança Holgado, membre del Col·lectiu Caolí i secretària de la TAVCC.

Després d’una parada per assistir a la inauguració de l’exposició «Evocant l’Estany» de la pintora Marina Berdalet, la Jornada va acabar amb un dinar comunitari als jardins del Monestir.

La comissió organitzadora valora molt positivament la trobada, arrel de la qual s’han recopilat múltiples visions sobre l’entitat, així com idees de millora, línies de treball i objectius prioritaris. L’activitat ha servit, també, per a enfortir els vincles i generar sinergies entre les diferents entitats que hi han participat, així com per donar la benvinguda dues entitats que s’han incorporat a la TAVCC durant el darrer mes.