La mostra de Villarta, que podrà visitar-se del 3 al 27 de novembre a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i del 3 al 25 de desembre a Can Puget de Manlleu, és la darrera de les propostes seleccionades per a l’edició 2022 del programa «Contemporanis» de la Taula d’Arts Visuals, dedicat als artistes emergents del territori.

Organitza: Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central
Col·laboren: Ajuntament de Manresa, Ajuntament de Manlleu i Fundació Ars Garriga Mir

Sara Villarta Rodó

Sara Villarta Rodó (Manresa, 1998) és llicenciada en Comunicació Audiovisual i Multimèdia per l’ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona. Té formació paral·lela en diferents disciplines artístiques, des de la fotografia fins a la pintura, i ha presentat els seus treballs en diferents exposicions individuals i col·lectives.

El seu treball en arts plàstiques es desenvolupa en paral·lel amb altres camps de les arts escèniques, concretament amb el circ. Actualment, és professora a l’Associació de Circ LaCrica i està en creació del seu primer espectacle. Treballa amb el seu propi cos per experimentar el volum, explorar del moviment i entendre l’activitat física a través d’una mirada artística.

L’art urbà sempre li ha cridat l’atenció, ja que el percep com una manera d’apropar l’art a la vida quotidiana de les persones i li interessa la influència de l’atzar en les seves obres.

Entén la ciutat com un espai que es configura a través de les accions i interaccions que hi duen a terme les que hi habiten, com un llenç que es transforma a mesura que les preocupacions i sentiments hi van deixant empremta. La solitud i la contemplació de l’entorn, són temes que es veuen reflectits en el projecte
de “paisatges urbans”, a través d’una petita silueta, la dimensió de les parets dels carrers es transforma i passa a dibuixar-se un gran paisatge imaginari format per les esquerdes i textures creades pel pas del temps.

«Paisatges urbans» es configura a través d’aquestes petites intervencions als murs i es complementa amb un llibre que explora un format basat en el joc, la mirada i la recerca. L’exposició mostra un recull fotogràfic d’aquests paisatges, es presenta el llibre, es plantegen noves preguntes i es vol fer participar a l’usuari, tant a dins de la sala com a fora, buscant paisatges a les parets de la ciutat.