La Taula de les Artis Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) convoca la tercera edició d’un projecte que busca la promoció de l’art contemporani més emergent del seu territori d’influència. Els candidats podran presentar les seves propostes fins el 6 de juny de forma telemàtica al correu electrònic contemporanis@tavcc.cat.

L’edició d’enguany és la tercera de «Contemporanis», un programa expositiu de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

Sobre el projecte Contemporanis

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats durant un mes aproximadament a l’emblemàtica sala manresana.

Amb l’adveniment de la pandèmia de la COVID-19, dos dels projectes seleccionats en la convocatòria del 2020 van haver de posposar-se i, finalment, es mostren en la programació de l’Espai Plana de l’Om de l’any 2021. Per aquest fet, a l’edició del 2021 es selecionarà tal sols un projecte.

Convocatòria 2021

La convocatòria està adreçada a artistes joves o emergents que tinguin una relació directa o indirecta amb la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès).

Els candidats podran presentar les seves propostes fins al dia 6 de juny de forma telemàtica a través del correu electrònic contemporanis@tavcc.cat.

El projecte seleccionat rebrà una dotació econòmica de 1.000 euros per a l’elaboració del projecte i s’exposarà durant el mes de novembre a l’Espai Plana de l’Om de Manresa.

Tots els detalls de la convocatòria poden consultar-se a les bases.

Projectes seleccionats a les edicions anteriors

Anna Benet (2020) amb el projecte «Tares», que s’exposarà del 6 al 30 de maig de 2021.

Octavi Serra (2020) amb el projecte «Inútil», que va exposar-se del 10 de març al 4 d’abril de 2021.

Berni Puig (2020) amb el projecte «Batalla», que va exposar-se de l’1 al 30 de novembre de 2020, sent la única exposició que va poder realitzar-se el 2020.

Oriol Segon (2019) amb el projecte «Mares adolescents», que va exposar-se del 15 d’octubre al 3 de novembre de 2019.

Mònica Campdepadrós (2019) amb el projecte «Diversitat aparent», que va exposar-se del 24 de maig al 7 de juny de 2019.